Heng med videre

onsdag, oktober 17

Rosa Osloværing?

Jeg har alltid vært stolt av å være en betongrose, en skyskraperengel. Jeg er oppvokst der man blir voksen raskt, eller ikke i det hele tatt, og har alltid vær
t skråsikker på at jeg aldri skal flytte ut av Hovedstaden.

Men det har skjedd noe med meg i det siste. Det kan ha en sammenheng med at en stor del av venninneflokken har flyttet ut av byen, til hus med urtehage, luftegård og strandlinje. Det kan også ha en sammenheng med at de av vennene mine som er igjen i byen er forholdsvis utilgjengelige, og at jeg i de siste månedene har slått meg til ro med å måtte underholde meg selv.

Jeg begynner å bli såpass lei av Oslo Sporveier, at det er fristende å skaffe seg en ekstra bil i stedet for månedskort. Jeg begynner å bli lei av rushtrafikk, men så lenge vi jobber i byen er nok ikke det til å unngå. Jeg begynner å bli lei av dagens ungdom, hvordan de oppfører seg mot andre og hverandre, og vil ikke at mine eventuelle framtidige barn skal vokse opp og bli som dem.

Bondekjerring, jeg? Jeg tror ikke det. Men jeg har begynt å se for meg et liv når jeg blir 30+, som kanskje utspiller seg i en mindre kommune (i nærheten av Oslo). Med en fritid viet til vedlikehold av hus og hage, frukt- og bærplukking, egen båt (det har vi forøvrig i Oslo også) og plass for store og små til å leke seg på tomta.

Time will show

12 kommentarer:

Pj sa...

Skal vi kjøpe en bil til? Oboy oboy!
Kan den være rask? med spoiler og frynser på rattet?

Heidi Fleiss sa...

Lærfrynser og flammemaling og plass til hele loffen bak!

Grombaben sa...

Jeg er på akkurat samme sted som deg. Eller vil egentlig bo i Oslo, men rekkehus/husprisene her gjør at jeg/vi aldri vil ha råd, føles det som.. Og vil ikke bo i en 3-roms resten av livet.

Heidi Fleiss sa...

Jeg har alltid likt å bo i blokk. Det har virket som en befrielse å slippe utvendig vedlikehold, kommunale utgifter, å ha sentralfyr, vaktmester til å klippe gresset osv.

Men nå som jeg ser hvor fint man kan få det på "landet", så virker ansvaret som et koslig tidsfordriv (sikkert fordi jeg slipper å gjøre det selv).

Det blir vel uansett ikke aktuelt før vi har jobbet lånet ned til kjøpesum, og sånn som renta utvikler seg nå så blir vel det 20 år til...

=Anja sa...

"The call of the wild!" :o)

Anonym sa...

Akkurat nå er jeg rimelig glad jeg ikke bor i oslo, da jeg er utrolig flink til å drepe vannkokere..

Petter Johan sa...

BEEEERGEN! Flytt til Bergen! Der er alt bra, og ungene dine vil elske det.
Dessuten er PJ ihuga Fløyenfan, så han vil trives. (Det sa han til meg sist vi møttes!)

Pj sa...

anonym: Jeg har tre vaskemaskiner på samvittigheten :P
Hvor mange vannkokere har du drept?

Petter:
Den dagen jeg starter å se på fotball, er dagen jesus gjenoppstår sammen med alle kulepenner som er blitt borte, og alle enslige sokker finner igjen sin sjelekamerat

Heidi Fleiss sa...

Hoho! Jeg gleder meg til Pj og Petter møtes over noen fuktige brune til helgen!

Bergen, here we come!

Anonym sa...

Voivoi, The Terminator!
Jeg har sendt to vannkokere til hvitevarehimmelen... derfor er jeg nok uønsket i hovedstaden.

Ajda sa...

Dagens ungdom er like ille på bygda som i byene, tør jeg påstå (uten at jeg er likedan selv selfølgelig) :p

trine40 sa...

Hva med hus på landet og hytte i byen?
Kunne jeg ha tenkt meg..