Heng med videre

fredag, august 17

Ambulansesjåfører

Etter kun å ha lest saken gjenom tabloidene, er min oppfattelse sånn:
Ambulanse tok ikke med seg mann som sto og tisset på de, som i tillegg var merket som dårlig pasient i form av trusler og løgner. Politiet var i sofienbergparken og så på syk mann, hvor det sto sikkert 50 personer rundt som ikke hadde sett noe som helst i forbindelse om at mann var slått ned. Politiet mener i ettertid at de har sagt til ambulanse, ta med mann.

Oooh.

I ettertid

Mann's "kjendisadvokat", og "kjendiskjæreste" utnyttet media på den mest kyniske måten de kan, ved å kalle alt og alle rasister. Nordmenn som vi er, er vi livredde for å bli kalt rasister. og det vet de. Og de utnytter det.
Aviser og media sluker agnet rått, helt, og forkastelig. De hauser opp allmenheten til å tro at ambulansesjåførene bevisst lot en mann ligge igjen for å dø.
Media har fått blod på tann og peng i pung. De tramper på enhver unnskyldning og påstand.
I sitt engasjement glemmer de helt å tenke på konsekvensene.

Hva er konsekvensene av at media snur allmenheten mot en tjeneste som er der for å redde liv?
Her er konsekvensene jeg har lest om i ettertid:

- ambulansesjåførene har blitt truet på livet.
- ambulansesjøfrer har blitt suspendert.
- ambulanser blir hindret i traffikken.

Så, det media og Kohinor har oppnådd, er at folk nå tror alle ambulanser er idioter, og at det var ambulansesjåførene som sparket ned og nesten drepte mann. Nødnummeret for syke folk blir nedringt av folk som skal skjelle ut ambulansetjenesten. I tillegg har to rutinerte og dyktige livreddere blitt tatt ut av tjeneste. Disse menneskene tar avgjørelser om liv og død hver dag. Skal ikke de få lov til å ta feil?

Hadde dette vært en privat bedrift, så hadde alle disse menneskene blitt logført, og merket som dårlige kunder, og blitt automatisk plassert bakerst i køen.

Jeg gleder meg til sjefene for de største medieselskapene her i landet blir påkjørt, får punktert en lunge, og er avhengige av at ambulansen kommer fram. Da håper jeg at det er en idiot som tror at alle ambulanser er rasister hindrer den. Jeg håper den sjefen dør!

Det er vanvittig farlig å snu allmenheten mot en tjeneste som er der for å redde liv!

Sånn helt på slutten. Kan de som leser denne bloggen legge igjen i kommentarfeltet av hva de har oppfattet om gjerningsmannen? han som er den virkelige skurken her?
Eller hva med de ca750personene i sofienbergparken som er mulige vitner?
kunne ikke de gjort noe for å få ambulanse til å ta med mann?

Pj

5 kommentarer:

Lothiane sa...

Hmm, jeg oppfatter saken helt annerledes enn deg... men det er jo greit. :) Jeg synes det er berettiget kritikk som har kommet fram - utfra det jeg har lest.

Gjerningsmannen er en 23-åring, så vidt jeg har lest... han og kompiser likte ikke å få tilsnakk av svart mann og slo han derfor ned.

Pj sa...

Skal jeg gjette, så vil jeg tro at akkurat den samme ambulansen hadde fem jobber til samtidig.
De har nesten alltid det.
Og når det står en voksen neger som tisser på de, så skjønner jeg på en måte at det er vanskelig å ta han så seriøst som de burde.
Jeg syntes ikke noe om det de har gjort, for de har jo ikke gjort jobben sin. straffen dems er foreløpig altfor liten. normalt sett får man sparken for lignende.

Snuppelura sa...

Jeg har ikke hørt at de ble pisset på da, men.. Kohinor og Ali var i parken med venner og med babyen, også drev noen og kastet ball eller noe bortenfor. Da ballen eller hva det nå var strøk rett over hodet på den 7 uker gamle babyen, gikk Ali for å si i fra, og det var da han ble slått ned av gjerningsmannen. Så kom ambulansen, men har muligens trodd at det var en annen de hadde med å gjøre(?). Ali var naturligvis rimelig omtåket etter å ha blitt slått ned, og hadde sikkert vært litt rar, og hadde tissa, men kanskje ikke gjort det så renslig siden han akkurat hadde blitt slått. Ambulansesjåførene ville av en eller annen grunn jeg ikke vet om ikke ha han med, men muligens da pga. misforståelse med navn og at han var en annen som de hadde en negativ historie på.

At det var rasisme er jeg usikker på. Men jeg er enig i at ting ofte blir ansett å være rasisme når det kanskje ikke er det.

Heidi Fleiss sa...

Men var ikke gjerningsmannen neger også? Jeg mener å ha hørt det. Jeg synes i hvertfall at det er håpløst at det var så ekstremt lite fokus på at en fyr kan slå en annen helseløs... og slippe unna med det! (ikke at det er til noe forsvar for det ambulansefolka gjorde)

En mann som er i stand til å klinke ned en annen midt på åpen gate er en større trussel for allmennheten enn et sett stressa ambulansefolk (som bare er til fare for folk som er syke/skada)

Shoaib sa...

Nå sitter gjerningsmannen inne såvidt jeg skjønner, og poenget er at hvis en mann står med blodet fossende ut av et sår i hodet og urinerer så bør vel ambulanse folk (av alle) vite at han trenger hjelp.

Dette kan selvsagt aldri benyttes for å unnskylde at man hindrer ambulanser på veien, noe som i tillegg til å være kriminellt er ren skjær idioti. Man sørger i verste fall for at en eller annen ikke rekker frem til sykehuset i tide. For hindrer man ambulansen er det ikke de som lider, men pasientene. Ikke er det alle ambulansefolk som har gjort noe feil her heller, men to stykker. De er og tatt ut av tjeneste, slik at man er garantert at hvis man plager en ambulanseperson på gata idag så er det ikke en av de to ...

Det er for mange idioter *sukk*