Heng med videre

mandag, november 26

Jul og film


Den store julefilmen i år blir jo The Golden Compass. Jeg har endelig fått rotet meg til å lese bøkene, og jeg må si som somalieren at jeg er spent på å se hvordan (om) de klarer å fange alle aspektene i remedieringen. Jeg gleder meg uansett. Jeg er en sucker for dyre filmer basert på gode bøker uansett, og denne filmen har vært dyrere å produsere enn noen av Ringenes Herre-filmene! Preiere 5.desember


Beowulf har allerede hatt premiere, og har fått middels til bra anmeldelser. Mest oppmerksomhet har nok Angelina Jolie fått for sin digitaliserte nakenet, og noen spesialister har rynket på nesa over at en av verdens mest sexy damer spiller en skikkelse som egentlig skal være skrekkelig og uhyrlig å se på...
Men jeg vil heller se Angelina naken enn en som er uhyrlig.

Filmen basert på mordet på Jesse James har også fått bra anmeldelser og tikker og går på kinomategrafen nå. Kostymedrama og basert på sanne hendelser er nok til at jeg åpner armende, og det gjør ikke vondt i øynene at menn som William Bradley Pitt og lillebror Afleck er med.
Sving pistolen cowboy, og ta meg med!


For deg som liker Studio Ghiblis filmer, som "Chihiro og heksene" og "Min nabo Totoro" kan det være en god nyhet at "Kikis budservice" kommer på norsk og på kino. Jeg er nerd og foretrekker derfor originalversjonen... Dessuten venter jeg fortsatt på at animasjonen basert på Jordsjøtriologien skal bli tilgjengelig i Nisselandet.


Ellers er det alltids filmer i DVD-hylla som jeg har prøvd å spare til jul. Noen må gjemmes bort for at jeg ikke skal synde, mens andre er allerede hellige. Blandt filmer som skal sees i jula, med fyr på peisen og kakao i koppen er:

Breakfast at Tiffany's (1961). Forhåpentligvis på jentekveld med homseguttene mine.
Narnia (2005). Og i 2008 kommer oppfølgeren!
The Holiday (20069. Bare ett år gammel, men søt og julete.
Love Actually (2003). Denne så jeg på "dobbel-date" med tre av mine beste venner. Jentene fikk velge film, og guttene måtte innrømme at de likte den.
Hogfather (2006). Boka er fast innslag i jula, og jeg har klart å holde meg i et helt år med å se filmatiseringen. I dag plasserte jeg bestilling på amazon.co.uk!
Julespesialen til The Office (2003) gir meg nesten litt tårer i øynene, mens filmene om Bridget Jones syndet jeg og så mens jeg var sykmeldt tidligere i høst.

Har du noen filmer stående som minner deg litt ekstra om jul?

13 kommentarer:

Frank sa...

Ghibli på norsk/engelsk = Pain

Snuppelura sa...

Har dem ikke stående, men Hjemme Alene-filmene (ihvertfall de to første) minner meg veldig om jul :)

Heidi Fleiss sa...

frank: Enig!

snuppers: soleklart!

Også synes jeg Harry Potter-filmene er litt julekos, selv om de går over et helt år. På en annen side er ikke Tiffany's en "julefilm" heller, jeg bare synes at den passer :)

Tonita sa...

Hvor små barn kan ha glede av Narnia? Har ikke lest bøkene for dem, så de kjenner ikke persjonasjene, de kan heller ikke engelsk - finnes det norsk tale mon tro (eller helst valgfritt).
Kunne godt tenke meg å ha en film klar til barnebarna til jul, men trenger litt hjelp.

Elsker Love actually. J U L ! !

Heidi Fleiss sa...

Den finnes helt sikkert med norsk tale... Nå er det et par år siden jeg sluttet som proff barnekulturformidler, men jeg vil tippe at 6-7 år er et bra utgangspunkt. Det kommer an på ungene også... Ellers har du alltids Disney-, pixar- og dreamworksanimasjonene som slår an hos nesten alle!

ajda sa...

Julefilmene for meg er det som alltid går på tv i jula, slik som Trollmannen fra Oz og Hjemme Alene-filmene. Filmen om Ronja Røverdatter er julefilm for meg, ikke at jeg aner hvorfor. Den har sikkert gått på tv i jula den også :)

Stine sa...

Julefilmer er definitivt Harry Potter ja, kanskje ikke den siste filmen Og A Nightmare before Christmas, og så har jeg kjøpt The Little Snowman (tror jeg den heter), tegnefilm med 'blyantfargestift'-følelse om gutten som bygger snømann som blir levende. Er så fin og trist så.

Ajda: Jepp Ronja Røverdatter er det for meg også, sikkert det at den har gått i jula. Samme med de gamle Narnia-filmene/seriene.

Delirium~ sa...

Innse at jeg har gått glipp av filmatiseringen av hogfather. Kanskje jeg skal vente til du har sett den og høre hva du synes?

Ellers er julefilmen min Nightmare before christmas. Fine, fine, fine gladfilmen! Soundtracket har jeg også på cd og blir glad av å gå rundt og synge "kidnap mr Sandy Claws. I wanna do it! Let's draw straws"

PS. Beowulf var knall. I 3D. Må sees i 3D.

Avil sa...

Beowulf var verdt å sjå, men eg blei litt skuffa likevel.
Det gyldne kompasset MÅ ikkje skuffe.

Bharfot sa...

Jordsjø kommer 2. juledag på Oslokinoene. Bare til info.

Heidi Fleiss sa...

ojojoj! Ghibli-versjonen også?

Bharfot sa...

Du mener originalversjonen? Isåfall: Jada :-)

Heidi Fleiss sa...

JEg var på kino i går og så det gylne kompasset, og så reklame for den. Jeg gleder meg :D