Heng med videre

mandag, september 10

Sanser og fornuft

En gang i tiden kjente jeg en gutt som sa at han elsket jenter på grunn av lukta. Hvordan håret kunne lukte hodebunn, balsam eller stylingprodukter, eller sol og saltvann og kanskje litt bål på sommeren. Hvordan ansiktet luktet kremer og sminke, og da spesielt leppepomade og pust fra leppene. En parfymert hals, deodorant, bodylotion. Hvordan neglene av og til luktet litt kjemisk av neglelakk, et hint av barbering der det foretas, svette og hud generelt. Han elsket hvordan man kan gå på lukteoppdagelsesferd på jenter og oppleve og oppdage noe nytt hele tiden.

Jeg synes han var litt rar. Personlig har jeg alltid vært ganske nøktern, og satt indre kvaliteter over de rent sanselige... Men det var før jeg møtte LoverBoy. Nå har jeg også blitt helt avhengig av å sanse; Lukte, smake, høre, føle, innhalere ham med hele kroppen. I begynnelsen synes jeg det var litt skremmende med denne overveldene fysiske tiltrekningen. Jeg var litt redd for at det skulle ta oppmerksomheten min bort fra de kvalitetene som betyr mest i det lange løp, at jeg skulle bli blind, at kroppen skulle overstyre hodet. Heldigvis har jeg lært meg å heller nyte at jeg har blitt et sanselig menneske, fremfor en som lar hodet styre alt. Hormoner, endorfiner, feromoner løper fortsatt løpsk i meg ved å vite at han er nære, en liten berøring, pusten i mørket, lukten på en t-skjorte... Jeg velger å tolke det som et tegn på at ting er Riktig.

8 kommentarer:

Maria Mytterist sa...

Poetisk:)

Prinsesse Vil Ikke sa...

Det var veldig fint beskrevet....

Tonita sa...

Lukter er viktig - de blir hos oss lenge. Veldig lenge - i minnene.

Betty Boom sa...

Veldig sunt og levende.

Jeg husker lukten av farmoren min ennå, hun døde på 80 tallet.

Sorgenfri sa...

Å ta på seg den brukte t-skjorten til sin kjære når man savner ham... det er fint... :o)

Flott skrevet!

(Jeg forvirret lenge min mor ved at jeg til stadighet syntes det luktet "mormor" hjemme hos henne, enda hun ikke hadde vært der... Fant etterhvert ut at "mormorlukten" var en blanding av evergood kaffe og strykejernslukt.)

Minneapolise sa...

Jeg snuser stadig på kjæresten, beste lukten i verden :)

=Anja sa...

Ja hva skal man egentlig med sitt hode?

vinterverket sa...

Fin tekst:) Lukter er det beste som finnes - på godt og vondt.
Lukten av vår og epler som blander seg med regn toppen av lykke.