Heng med videre

søndag, mars 25

Søndagssol

Vi hadde ikke helt fått med oss at klokkene skulle stilles da vi våknet i dag tidlig, og lurte litt på hvor tiden hadde blitt av da damen på radioen fortalte at klokka var blitt 11. Ute var det en strålende dag, og etter en deilig frokost pakket vi oss inn i bilen og dro på kjøretur til Fredrikstad. Hytta var fremdeles stengt etter vinteren, med lemmer for vinduene og en kald, rå luft.

Fjorårsfrukten lå under trærne og sørget for at nitrogenets kretsløp ble fullendt, samtidig som årets første knopper kjempet seg frem i sola. Raklene dinglet og krokusen sto som små fargeklatter i en ellers brun natur.

Å ligge på puter på verandaen og pludre, litt utenfor sesongen var et av triksene Elsken brukte for å få meg på kroken den gangen, og det funker igjen og igjen. Det å ligge og kjenne sola varme, og det eneste man hører er måkeskrik, fuglesang, bølgeskvulp og pusten til den man aller helst vil være sammen med er som balsam for sjelen (klisjé-alarm!).

Snart kommer sommeren, og selv om stillheten blir brutt av ti tusen bade- gjester, kan vi ikke annet enn å glede oss til å dra ned dit igjen!


Turboknøttet på vei ned til havet, mai 2006.

Ingen kommentarer: