Heng med videre

fredag, november 16

Noen vanker det julepresanger på...

 • Lothiane
  Du kan få telefonnummeret til noen polakker som vasker hus og vinduer og vasker og brette klær, legger på rent sengetøy og rydder ut og inn av oppvaskmaskinen for 300,- pr. gang... Av de mer fysiske ting vil jeg gi deg verdens søteste lille bok "Humle & Honning" av Pål H. Christensen, og et bananetui, så bananene dine aldri mer blir most i sekken.


 • Virrvarr
  Åååh... Deg skulle jeg ha kjent da jeg skreiv bachelor om bl.a. tegneserieromaner! Du får Scott McClouds samlede, for tegneserier forståes best ved hjelp av tegneserier! Også slenger jeg på litt Alan Moore på toppen, siden han er en ravende gal vitenskapsmann av den gode, gamle typen. (Og litt Gaiman, siden det ikke finnes noen grunner til å la være)


 • Örn
  Min første tanke var å donere en ku eller geit eller noe annet man kan lage ost av til deg, for du har for alltid blitt til ostemannen i mitt hode. Men så tenkte jeg at du kanskje skulle få en liten skog, siden det er noe du sikekrt ikke har så mye av der du er nå. Men siden du er en mann med humor falt valget på denne boksen med Unrepeatable, Definite Article, Glorious, Dressed To Kill, Circle og Sexie! Hvadasadu? Eddie Izzard, selvfølgelig! • Marqs
  Du er ny for meg, men det ser ut som du er en kar som i det minste vet hva DeathPunk er, og ikke minst en kar jeg kanskje har støtt på før! Du får en personlig gave: et nydelig bilde av Ronny Pøbel og Petter Pogo fra konserten på Elm forrige fredag... Fotografert av undertegnede før hun måtte følge søstra til Pj til Legevakta.


 • Oda
  Av meg får du tidsreiser. Sammen drar vi tilbake til Oslo, den gang Oslo ikke ennå het Christiania og besøker kaupangen innerst i vika. Vi tar turen innom og ser på at de bygger Akershus festning og slott i 1299. Videre til Enerhaugen, før den ble sprengt bort, og går på oppdagelsesferd blandt de små husene. Nedover de stupbratte og gjørmete veiene bærer det, til vi kommer til Olympen, der Valdresmarsjen ble komponert. Vi blir sittende til rett etter forrige oppussing for 50 år siden, og hører på hvordan stamgjestene ergrer seg over hvor forfinet det er blitt, og at den gamle "brune" atmosfæren har forsvunnet, og avslutter det hele med å bla i bøkene til Framor, som bodde i et hus i Breigata som nå er revet.

 • Sigve
  Nok en ukjent, men med et etternavn han deler med en jeg en gang kjente... Og siden de bare er 34 som har det etternavnet regner jeg med at den er i slekt. Videre forskning viser at Sigve har vært leder for Elevorganisasjonen, og jeg ble kjent med hans beslektede mens jeg fiklet med det som da het NEO. Derav trekker jeg slutningen at de er i ca samme generasjon, og sikkert derfor enten halvsøsken eller søskenbarn (siden han har så mange av dem). Du får et bedårende slektstre til å henge opp små bilder av familien i.


 • HvaHunSa
  Hva gir man til piken med de vakreste øynene? Hun som mest av alle er plassert utenfor boksen.
  Liker hun i det hele tatt presanger selv om du ikke feirer jul?

  Du får drømmen, en seilbåt og en solnedgang... • Esquil
  Du skal få karakterkortet mitt fra vgs, med autografen til tidligere verdensmester i orientering, Bjørnar Valstad!
  Neida, du skal få et sengesett med utvalgt fotballmønster, siden du følger med på sånt... Også får det bli en gave at jeg gir ditt åndsverk i gave. • radiohode
  Jeg har hørt rykter om at radiohode liker øl, derfor skal ha få 24 slag, så han kan prøve én ny hver dag i desember, heeelt frem til julaften!

 • Frank
  Når man er fra det syndige nord, óg studerer kropp, så er man både genetisk og mentalt disponert for å sette pris på denne dispenseren til å ha i dusjen!
  Én pupp til såpe, og én pupp til shampo...


...hvis jeg hadde kunnet altså

14 kommentarer:

Frank sa...

hehe, takk for puppene! :D Jeg er puppeløs for tiden så disse vil komme godt med!

Virrvarr sa...

Hurra! Skrev du bachelor om tegneserieromaner? Hvilket fagfelt? Omg, så GØY! Jeg vil kjøpe middag til deg og høre alt om oppgaven din o_O

(jeg er nerd)

Ellers- det er den perfekte julegaven til meg. Om noen føler for å forbarme seg over meg, ville det vært den perfekte gaven til meg any day. Helt på ordentlig ^_^
Løp og kjøp, hemmelige beudrere!

Heidi Fleiss sa...

Hehe. Jeg skulle skrive om litteratur som ikke er enkelt tilgjengelig på folkebibliotek/Deichman, men jeg ble litt for oppslukt i tegneseriene så den ble aldri godkjent...
Innholdet stemte ikke overens med problemstillingen.
Jeg studerte bibliotek- og informasjonsvitenskap ved Høgskolen i Oslo, og brukte bla Scott McCloud aktivt som referanse :)

Örn sa...

Heidi, du aner ikke hvor godt du traff. Har önsket meg den boksen ná i et par ár! Har av en eller annen mystisk tilfeldighet hatt disse filmene pá harddisken i de siste 4 árene, men ná har macen takket for seg og samvittighenten stemplet seg inn. Sá dette er noe jeg virkelig önsker meg.

Ytterst takknemlig!

Heidi Fleiss sa...

Hihi. Den finnes på amazon.co.uk!

radiohode sa...

Øh...? Takk og skål! :-) Hvorfor denne ære, forresten?

Jeg liker forresten lenker minst like godt som julegaver. ;-)

Heidi Fleiss sa...

Fordi du har stått fram som en av de som stemte på meg i Tordenbloggen (jeg gikk jo videre! (til min egen store overraskelse)). Dessuten liker jeg å sette pris på mine lesere/kommentatorer. Det stemmer vel at du liker øl?

Se også LinkeLeken .

Lothiane sa...

Så utrolig omtenksomme gaver. Tusen takk, Heidi! :)

Boka har jeg ikke hørt om, men kanskje jeg skal sette den på ønskelista... og det telefonnr. høres ikke dumt ut. ;)

Hvis jeg kan ønske meg en ting til... som kan være til glede for mange flere.. så er det om du legger ut litt av bacheloroppgaven din i bloggen. Det hørtes så spennende ut med Chihiro. :)

Juleklem og takk
fra Lothiane :)

Oda sa...

Jeg blir veldig gjerne med på den reisen! Lo godt av hva du tror vi ville ha overhørt ved forrige oppussing, er sikker på du har rett også, de snakket høyst sannsynlig om hvor ødelagt og nymotens (sa ikke folk "nymoderne" på den tiden?) atmosfæren var blitt, he he. Men gamle Enerhaugen skulle jeg virkelig gjerne ha sett, der ville jeg nok ha blitt blank i øynene selv, det skjer meg jo nesten på folkemuseet til og med, hvor tre av husene er bygget opp igjen, kanskje et av de husene tilhørte farmoren din? Tusen takk for julegaven, det blir nok årets beste presang :)

Heidi Fleiss sa...

lothiane: Nummeret er reelt da... Jeg må bare få det av venninne først.

Oda: Da lompa ble pusset opp rundt 1930 måtte de pusse det "ned" etterpå fordi klientellet synes det var blitt for fint! :D

Virrvarr sa...

Heidi Fleiss: Haha, jeg kan skjønne at det var et tema som tok av litt, ja. Scott McCloud er fantastisk, og det er det mest spennende temaet i hele verden. Jeg skrev Steinerskoleårsoppgaven min om tegneserier, sensur og kjønn, samt laget en tegneserie i praktisk del. Jeg har kort sagt brukt et år på å lese det som finnes av faglitteratur på området, og er rett og slett over middels intressert i området.

Men jeg lurer på hvorvidt man kan skrive oppgave om tegneserier på litteraturvitenskap? Det har jeg grublet mye på. Fine temaet.

Heidi Fleiss sa...

Jeg kan ikke se noen grunn til hvorfor ikke. Vi hadde ihvertfall om tegneserier i litteraturstudiene våre på biblioteket... Hva er dine favoritt-serier?

Marchus sa...

Tusen takk for gaven.

HvaHunSa sa...

Nå har jeg litt dårlig samvete, så ikke dette før nå jeg. Har huet godt oppi egen eksamensræv denne måneden. Dette ble jeg rørt av. Jøje. Du er kreativ også, det skulle jeg ha lagt til i kommentaren på Tordenbloggen. Men jeg skriver det her som trøst: så kreativt!