Heng med videre

fredag, august 10

What to do?

10.-16.august er det Bollywoodfestival i Oslo, primært på Soria Moria på Torshov. Festivalen feirer verdens største filmindustri og andre aspekter ved den indiske kulturen. I 2005 var jeg med på Bhangra-dansehsop der, og det var vannvittig morsomt (selv for en totalt uten rytmesans og alt for lange armer og bein). Jeg anbefaler alle som har lyst til å oppleve litt annerledes kultur å ta turen for å se en film, smake mat eller danse til krampa tar deg! Passer også for deg som har barn.
(bildet viser noen av dansedeltagerne det året jeg var med, og lederen for festivalen, pappa-pakistaneren fra "syv søstre".)

Ellers er det fortsatt Øyafestival i Middelalderparken hvis det heller frister med litt vestlig populærkultur.

Det finnes også et alternativ for oss som er litt nedre, nemlig Oslo Science Fiction-Festival på Blindern. Hit kommer en av min barndoms store helter, nemlig Philip Newth, mest kjent som forfatter av serien om Roboten Mathilda. Med seg har han også sønnen Eirik, kjent fra TV og som en markant skikkelse i bibliotek-verden. Ellers stiller også Mads Eriksen, Ruben Eliassen og flere med dem. Det blir filmvisning, workshops, magedanskurs, foredrag og mye annet snask. En del er også tilrettelagt for barn. Jeg kjenner bibliotekaren i meg sitre, og vampyrjegeren i meg ha en intens lyst til å dra på Buffy-sing-along!


Til sist kan jeg tipse om FlasMoben "En Folkefiende" i Oslo sentrum lørdag klokken 15.00. Selv er jeg for lat til å delta, men kanskje jeg kommer for å se?

For den tilfeldige forbipasserende vil det fortone seg slik: Noen roper "Der er han!" (e.l.) og en rekke mennesker begynner å løpe etter en uskyldig stakkar midt i Karl Johan. Det hele avsluttes, og moben løser seg opp, i en sidegate hvor alle går hver til sitt. Han alle løper etter må selvfølgelig også være en del av flashmoben, bare så det er klart.


Video fra en annen Flashmob i Oslo

4 kommentarer:

Stjernesøkeren sa...

Aldri hørt om, men SÅ gøy! Hvordan verver man seg til en flashmob? ;)

Heidi Fleiss sa...

Man stiller opp!
Det skal være et "undergrunnsfenomen", ellers ville jo alle ha visst om det, og hele poenget forsvinne. Det blir formidlet via jungeltelegrafen (som nå også innkluderer facebook).

Lothiane sa...

Jøss, det skjer mye for tida! De Bollywoodgreiene høres morsomt ut, jeg har sett Ibsen tolket på "bollywoodsk" og det var kjempefint!

Det har vært deilig i byen i det siste. Fint og godt vær, mye som skjer. Det virker som det fortsatt hersker en god feriestemning, selv om rushtrafikken har begynt å bli plagsom.

Sommer er bra, sommer er best! :)

Heidi Fleiss sa...

Jeg har ikke hatt noe ferie i sommer, så jeg merker at jeg er ganske slapp i helgene. Jeg ser det skal være noen båt-greier i Oslofjorden også (og siden de leier tomt av rådhuset burde jeg hatt stålkontroll på det, men neida.)
Kjenner jeg meg selv rett så ender det vel opp med sløving, og kanskje noe sci-fi på tv'n. TNG sesong 5 ligger ganske nyinnkjøpt ved dvd-spilleren. Men jeg håper at jeg orker (og gidder) å komme meg ut og få med meg noe av det som skjer :)