Heng med videre

onsdag, mai 9

Blogging vs Facebook

Jeg vet at jeg ikke er den første til å registrere at etter Facebook tok av, så har graden av blogging, og bloggkommentering sunket drastisk her ute på web'en. Ja, jeg personlig leser færre blogger enn før også...

Da jeg valgte å ta mitt "DeathPunkBloggingSuicide", slettet jeg min gamle, personlige blogg, og valgte å heller opprette denne nye og anonyme. Jeg trodde at det skulle vise seg å være nettopp et blogge-selvmord, siden det bare var venner som leste den gamle, og det er ekstremt få kjente som leser her nå; Pj, Snuppelura og Grombaben er de eneste (som kommenterer i hvertfall). Men, det viste seg å være omvendt. Jeg har flere treff og flere lesere, og det synes jeg er gøy! Bloggen leses av folk som liker den, ikke bare av folk som føler at de må sjekke hva som foregår siden de er venner av meg.

Vel, tilbake til Facebook. Etter at dette fenomenet tok av har faktisk ganske mange bloggere "kommet ut av skapet", og jeg er en av dem. Blekka her er ikke så anonym som den en gang var, for det skal ikke så mye til for å finne meg "der ute". Det har faktisk gått så langt at jeg vurderer å oute meg helt, og legge ut link på profilen min!

Men det er skummelt også. Jeg er ikke sikker på om jeg vil at alle jeg kjenner skal få vite hva som helst om meg... Jeg merker at dette påvirker bloggingen min. Det som skulle være en personlig blogg har sakte men sikkert blitt en ganske overfladisk en, og jeg vet ikke om det kan ha en sammenheng med det at folk "der ute", faktisk kan ha en person å henge bloggen på.

Hmm... Man finner vel ut av det...

2 kommentarer:

Snuppelura sa...

Ja, litt vanskelig å vite det der. Merker at bloggingen går litt tregt selv, men tror egentlig ikke det er Facebook sin skyld. Tiden har jeg nok uansett. Jeg har lagt ut bloggurl'en min på profilen min i facebook, og tenker noen ganger at det er litt skremmendepirrende. Om du skjønner. Her om dagen fjernet jeg ihvertfall min fysiske adresse. Kanskje jeg til slutt kun står igjen med fornavnet.

Stjernesøkeren sa...

Jeg hadde samme problemet når jeg hadde mine to/tre første forsiktige forsøk på blogging. Hovedproblemet var HVA jeg skulle blogge om, og for hvem. (Standard web-problem mao.)

Jeg løste problemet med å si at bloggen min skal være min egen roteskuff, en sånn som alle har med ting som man har funnet, ting man liker, ting man vil huske på osv. Jeg gir blaffen i om noen faktisk leser og/eller bryr seg - jeg leser den innimellom selv og koser meg med det.

Det enkleste er sikkert å ha et bestemt budskap eller emne - som glambibliotekaren, eller plinius. Eller å skrive for å underholde (noe jeg selv aldri ville fått til)...

Nå har jeg skrevet meg bort og glemt hva jeg egentlig mente å si med dette innlegget *sukk* Skal drikke to kopper kaffe og se om jeg kommer på det igjen.