Heng med videre

onsdag, mars 21

Regnbuefarget happy-man

Det er ikke så ofte jeg plager leserne med saker om krig og fred og religion og politikk og sånt, men av og til må unntaket som bekrefter regelen få gjennomslag.

I år har Svenska Kyrkan åpnet for inngåelse av kjønnsnøytrale ekteskap i kirken! Det vil si at de, som første kirke i verden, vil velsigne lesbiske og homofile som ønsker å gifte seg i kirken.
Bra for dem!

Det som ligger mitt hjerte nærmere er at Human-Etisk Forbund også har fått vigselsrett for kjønnsnøytrale ekteskap f.o.m. i år. Så kan sinnalesbene som meldte seg ut i protest mot HEF's holdning til homofile i kirken, få valget om de vil rese til Sverige for å gifte seg, eller om de vil ha en humanistisk seremoni her i Norge. I mai vil de første seremoniene gå av stabelen... Ikke et sekund for tidlig!

Til slutt må jeg jo ta med at HEF har arvet rettighetene til "Voi Voi", noe som via TONO drar inn ca 2000,- i året! Ikke akkurat vannvittige summer, men nå vet dere hvilken sang dere skal ønske dere neste gang dere ringer inn til radioen.


3 kommentarer:

Anonym sa...

Jippiii!

Prinsesse Vil Ikke sa...

Men svenskebiskopene nekter å kalle nyvinningen for "ekteskap", for den termen vil de fortsatt at skal forbeholdes heterofile ekteskap. Homofile ekteskap vil de at skal kalles partnerskap, som den norske borgerlige ordningen. Så de svenske homofile er fortsatt i harnisk...

Men helt klart et steg i riktig retning.

Stjernesøkeren sa...

Pf, barnslige biskopene.

Hurra for alt det andre - det går rette veien :)