Heng med videre

onsdag, november 28

Aue

I dag ble jeg påkjørt på vei hjem fra jobben.
Nei, det var ikke av en bussemann,
men av en pakistaner med bling og bimboer i bmw...
Damene så omtrent ut som hun under.

tirsdag, november 27

"H" for ..


Heidi?
Helse?
Hallo?
Hva i all verden?

Sånn kan det altså se ut når jeg kommer hjemfra terapi...
Men José sier at det er bra nok for David Beckham, og da er det vel bra nok for meg også...

(også kanskje jeg scorer bonuspoeng på Tordenbloggen på onsdag, ved å vise frem halve baken...)

Hatten av

Jeg har glemt å takke dere, alle dere søtinger som har stemt meg frem i Tordenbloggen.

Jeg ble glad og overrasket da jeg så at noen i det hele tatt hadde nominert meg.
At jeg gikk videre til runde nummer to var kjempegøy, men at jeg skulle komme meg helt til runde tre hadde jeg aldri trodd!
Jeg tar av meg hatten for dere, og legger den på hylla. Jeg er en mye bedre taper enn vinner, så nå får det være nok.

Tordenbloggen er mye en popularitetskonkurranse i tillegg til en talentkonkurranse, og den eneste grunnen til at jeg har kommet så langt er at dere tydeligvis liker meg (kanskje fordi jeg er så glad i dere?). Jeg anstrenger meg litt for å bli "kjent" med leserne mine, men rett skal være rett, og av de 30-something som er igjen i cupen nå, er flesteparten mye flinkere enn meg.

Jeg er glad for at min "innfallsblogging" har oppslutning, men gi neste stemme til den som fortjener det mest.

Love you all!

mandag, november 26

Jul og film


Den store julefilmen i år blir jo The Golden Compass. Jeg har endelig fått rotet meg til å lese bøkene, og jeg må si som somalieren at jeg er spent på å se hvordan (om) de klarer å fange alle aspektene i remedieringen. Jeg gleder meg uansett. Jeg er en sucker for dyre filmer basert på gode bøker uansett, og denne filmen har vært dyrere å produsere enn noen av Ringenes Herre-filmene! Preiere 5.desember


Beowulf har allerede hatt premiere, og har fått middels til bra anmeldelser. Mest oppmerksomhet har nok Angelina Jolie fått for sin digitaliserte nakenet, og noen spesialister har rynket på nesa over at en av verdens mest sexy damer spiller en skikkelse som egentlig skal være skrekkelig og uhyrlig å se på...
Men jeg vil heller se Angelina naken enn en som er uhyrlig.





Filmen basert på mordet på Jesse James har også fått bra anmeldelser og tikker og går på kinomategrafen nå. Kostymedrama og basert på sanne hendelser er nok til at jeg åpner armende, og det gjør ikke vondt i øynene at menn som William Bradley Pitt og lillebror Afleck er med.
Sving pistolen cowboy, og ta meg med!


For deg som liker Studio Ghiblis filmer, som "Chihiro og heksene" og "Min nabo Totoro" kan det være en god nyhet at "Kikis budservice" kommer på norsk og på kino. Jeg er nerd og foretrekker derfor originalversjonen... Dessuten venter jeg fortsatt på at animasjonen basert på Jordsjøtriologien skal bli tilgjengelig i Nisselandet.


Ellers er det alltids filmer i DVD-hylla som jeg har prøvd å spare til jul. Noen må gjemmes bort for at jeg ikke skal synde, mens andre er allerede hellige. Blandt filmer som skal sees i jula, med fyr på peisen og kakao i koppen er:

Breakfast at Tiffany's (1961). Forhåpentligvis på jentekveld med homseguttene mine.
Narnia (2005). Og i 2008 kommer oppfølgeren!
The Holiday (20069. Bare ett år gammel, men søt og julete.
Love Actually (2003). Denne så jeg på "dobbel-date" med tre av mine beste venner. Jentene fikk velge film, og guttene måtte innrømme at de likte den.
Hogfather (2006). Boka er fast innslag i jula, og jeg har klart å holde meg i et helt år med å se filmatiseringen. I dag plasserte jeg bestilling på amazon.co.uk!
Julespesialen til The Office (2003) gir meg nesten litt tårer i øynene, mens filmene om Bridget Jones syndet jeg og så mens jeg var sykmeldt tidligere i høst.

Har du noen filmer stående som minner deg litt ekstra om jul?

lørdag, november 24

Remember the 80's ?

Skyldig!

fredag, november 23

Cup er cup

I morgen er det på tide å Tordenblogge igjen, og denne gangen møter jeg Lindkvists logg. Jeg er egentlig strålende fornøyd med å være blandt de heiteste hundre (hvis jeg ender opp der til slutt da), men er også fornøyd med motstanderen, siden vi holder til på litt forskjellige sider av bloggerbyen. Morgendagens heat blir knalltøft sånn ellers, med store navn som Minneapolise, Delirium og Frk. Makeløs! (pluss mange fler som jeg ikke husker i farta)

Sånn innerst inne kunne jeg nesten ha ønsket å møte en av dere, så jeg kunne bli slått grundig ut av kampen, fremfor en kamp med totalt uant resultat som nå...

Det går forresten kamper i dag også, med bla godjenta lothiane som holder til Under stjernene, v.s. Marchus med Fylleangst...

torsdag, november 22

Juletre

"Skal vi ha juletre i år?", spurte Pj.
Det er tross alt første julen i eget hjem,
og vi har stor nok stue til å ha plass til tre-fire stykker...
Det han ikke vet er at jeg har spart hele året
til et sånt som det under!


tirsdag, november 20

From A Logical Point of View


Jeg stakk innom platesjappa i lunsjen i dag for å finne noe nytt å putte i spilleren. Jeg er småfan av LateNightTales, og plukket med meg den nye av Fatboy Slim. et stykke ut på plata (spor 22) dukker den gamle cowboyhelten Robert Mitchum opp med en (av alle ting) calypso!

Gjengangstemaet er som følger:

If you want to be happy the rest of your life
Never make a pretty woman your wife
All you have to do is just as I say
Then you will be happy, merry and gay
Therefore from a logical point of view
Always love a woman uglier than you!

Heidi synger julen inn


Ja, det kan dere tro...

Jeg er sikker på at dere alle er overbevist om at jeg setter pris på religiøs kormusikk!

Vel, i år er det min oppgave å administrere billettene til Sølvguttenes julekonsert i Rådhushallen, og da må jeg jo reklamere litt for det også:

17.september klokka 08.00 deles billettene ut ved rådhusets hovedinngang (på bysiden). De er gratis, man får med seg inntil 4 stykker hver og det er ingen forhåndsreservasjon.

Selve konserten foregår lille julaften klokka 17.00, og skal i følge de som har vært der før være en vakker og hyggelig opplevelse.

Så hvis du vil få med deg litt finkultur dagen før dagen, still opp tidlig den 17., det er bare 600 billetter tilgjengelig!

søndag, november 18


Gratulerer med dagen kjæresten min!
(jeg fant ingen dame i farta, så du får nøye deg med denne :P)

fredag, november 16

Noen vanker det julepresanger på...

  • Lothiane
    Du kan få telefonnummeret til noen polakker som vasker hus og vinduer og vasker og brette klær, legger på rent sengetøy og rydder ut og inn av oppvaskmaskinen for 300,- pr. gang... Av de mer fysiske ting vil jeg gi deg verdens søteste lille bok "Humle & Honning" av Pål H. Christensen, og et bananetui, så bananene dine aldri mer blir most i sekken.


  • Virrvarr
    Åååh... Deg skulle jeg ha kjent da jeg skreiv bachelor om bl.a. tegneserieromaner! Du får Scott McClouds samlede, for tegneserier forståes best ved hjelp av tegneserier! Også slenger jeg på litt Alan Moore på toppen, siden han er en ravende gal vitenskapsmann av den gode, gamle typen. (Og litt Gaiman, siden det ikke finnes noen grunner til å la være)


  • Örn
    Min første tanke var å donere en ku eller geit eller noe annet man kan lage ost av til deg, for du har for alltid blitt til ostemannen i mitt hode. Men så tenkte jeg at du kanskje skulle få en liten skog, siden det er noe du sikekrt ikke har så mye av der du er nå. Men siden du er en mann med humor falt valget på denne boksen med Unrepeatable, Definite Article, Glorious, Dressed To Kill, Circle og Sexie! Hvadasadu? Eddie Izzard, selvfølgelig!



  • Marqs
    Du er ny for meg, men det ser ut som du er en kar som i det minste vet hva DeathPunk er, og ikke minst en kar jeg kanskje har støtt på før! Du får en personlig gave: et nydelig bilde av Ronny Pøbel og Petter Pogo fra konserten på Elm forrige fredag... Fotografert av undertegnede før hun måtte følge søstra til Pj til Legevakta.


  • Oda
    Av meg får du tidsreiser. Sammen drar vi tilbake til Oslo, den gang Oslo ikke ennå het Christiania og besøker kaupangen innerst i vika. Vi tar turen innom og ser på at de bygger Akershus festning og slott i 1299. Videre til Enerhaugen, før den ble sprengt bort, og går på oppdagelsesferd blandt de små husene. Nedover de stupbratte og gjørmete veiene bærer det, til vi kommer til Olympen, der Valdresmarsjen ble komponert. Vi blir sittende til rett etter forrige oppussing for 50 år siden, og hører på hvordan stamgjestene ergrer seg over hvor forfinet det er blitt, og at den gamle "brune" atmosfæren har forsvunnet, og avslutter det hele med å bla i bøkene til Framor, som bodde i et hus i Breigata som nå er revet.

  • Sigve
    Nok en ukjent, men med et etternavn han deler med en jeg en gang kjente... Og siden de bare er 34 som har det etternavnet regner jeg med at den er i slekt. Videre forskning viser at Sigve har vært leder for Elevorganisasjonen, og jeg ble kjent med hans beslektede mens jeg fiklet med det som da het NEO. Derav trekker jeg slutningen at de er i ca samme generasjon, og sikkert derfor enten halvsøsken eller søskenbarn (siden han har så mange av dem). Du får et bedårende slektstre til å henge opp små bilder av familien i.


  • HvaHunSa
    Hva gir man til piken med de vakreste øynene? Hun som mest av alle er plassert utenfor boksen.
    Liker hun i det hele tatt presanger selv om du ikke feirer jul?

    Du får drømmen, en seilbåt og en solnedgang...



  • Esquil
    Du skal få karakterkortet mitt fra vgs, med autografen til tidligere verdensmester i orientering, Bjørnar Valstad!
    Neida, du skal få et sengesett med utvalgt fotballmønster, siden du følger med på sånt... Også får det bli en gave at jeg gir ditt åndsverk i gave.



  • radiohode
    Jeg har hørt rykter om at radiohode liker øl, derfor skal ha få 24 slag, så han kan prøve én ny hver dag i desember, heeelt frem til julaften!





  • Frank
    Når man er fra det syndige nord, óg studerer kropp, så er man både genetisk og mentalt disponert for å sette pris på denne dispenseren til å ha i dusjen!
    Én pupp til såpe, og én pupp til shampo...


...hvis jeg hadde kunnet altså

torsdag, november 15

Den berømte utsikten


Bildet er klikkbart

Jeg må innrømme at han på nabokontoret har finere utsikt siden han ikke får med seg så mye av taket, men han er tross alt sjefen over alle sjefer på Rådhuset (også Fabian). Det skal legges til at jeg ikke ser det når jeg sitter (bildet er tatt stående og yter ikke den faktiske utsikten rettferdighet).

Fra Akershus til Aker brygge

Tordenbloggen

Ja, da var det min tur ut...
Jeg noterer fornøyd at jeg har fått et par stemmer, og takker og bukker for det!

Og til dere som ikke har stemt, så er det ikke for sent ;P

Kom deg til Tordenbloggen her

P.S. Nydelige Strekhjerte har stått på linkelista mi en stund, og er en av de som satser på kvalitet fremfor kvantitet. Hun fortjener en titt!

P.P.S Når jeg kjenner etter, sånn helt innerst i magen, så hadde det vært litt kult å bli blandt de 100 heiteste...

Babylykke

Akkurat nå sitter venninna mi på venterommet på sykehuset og venter på å få en liten gutt skåret ut av magen. Magien ved barnefødsler forsviner litt ved planlagte keisersnitt...

Uansett, lille Leon Alexander kommer til å bli elsket og bortskjemt som bare små gutter kan bli!

Velkommen til verden!

onsdag, november 14

Sprit og kløning

Der Grombaben prater om sjokolade blir DeathPunkerne spurt om å uttale seg om brennevin... Tilfeldig? Vi er nok begge større konsumenter av sjokolade enn av hardsprit her i huset, men vi låner gjerne ut stemmene våre hvis noen ønsker å høre på dem.

Denne gangen dreide det seg om et av Norges mer kjente bryggerier som planlegger å lansere "et mildere matbrennevin", og hva vi synes om det. Selv synes jeg der er strålende hvis det kommer et mildere og mer alkoholsvakt alternativ til akevitten i jula, men jeg vet ikke om jeg ville ha gått til innkjøp av noe slikt for å ha i skapet... De vil gi ut noe som er "mildere, friskere og rundere" som passer både til mat og uten mat, på 35% og som kan drikkes hele året. Nå finens det allerede sommerakevitt, men jeg er fortsatt skeptisk.

Som betaling for å delta var det de vanlige peppes-pizzaene og universalgavekort på kr. 500,-

Men hva tror dere klønemor klarte å gjøre i dag tidlig?
Jodda, Heidi klarer å ta feil av konvoluttene i veska, og poster gavekortet! Easy come easy go, som Pj sier, men fy fader så utrolig surt! Jeg som skulle bruke det til å betale avdrag på fjonge vintersko. Jeg ringte til posten, og en hyggelig pike noterte alt av info. Det var jo ikke sånn at konvolutten var adressert, det ville jo vært for enkelt! Hun tvilte sterkt på at det ville komme til rette, og det gjør jeg også, men det må være lov til å prøve.

Jeg føler på meg at dette blir "en sånn" dag...

tirsdag, november 13

Barnslig

Jeg vet at jeg ikke bør ta det personlig...

Men jeg synes fortsatt det er stas å komme på jobb til flagg og rød løper.
Og jeg fryder meg over å spise lunsjen min med sølvbestikk fra David Andersen,
mens jeg sitter på kontoret med kanskje Oslos beste utsikt.


P.S Ta en titt på Tordenbloggen... Dagens er et tøft heat, med mange bra blogger

søndag, november 11

den 45. uka

Jeg har fått en ny mann i livet. Han heter José, og har arr i bakhodet etter en tidligere hårtransplantasjon. Det ser faktisk litt kult ut, hadde det ikke vært for nagativen som sitter i panna... José har blitt skallet i mellomtiden, og valgt å barbere hodet fremfor å transplantere mer. Et lurt valg.

José er min nye fysioterapaut. José er faktisk manuellterapaut, noe som fører til at timene som i fordums tider besto av strekking og massasje nå plutselig inneholder brekking og knekking på høyt nivå, og forventinger om at jeg skal gjøre masse sære øvelser hjemme mellom slagene. "Dette gjør jeg for å provosere skaden, så du kommer til å få ganske vondt etterpå", sa han på fredag... "Fett", tenkte jeg.
Han fikk rett.

På kvelden var det vorspiel hos Dokka, før vi dro på konsert med Ronny Pøbel på Elm Street. Etter ca en halv liter med øl endte jeg opp med å følge svigersøs på legevakta, og det er et sted der ting tar tid. Heldigvis har jeg ikke problemer med å se blod, spesielt ikke andres...
Det er ikke første gang jeg legger meg ved halv fem-tiden på en fredag, men det er ikke ofte jeg er så edru.

Lørdag fikk vi den nye babyen i hus, en xbox360 som pj har fått i kombinert bursdags-/julepresang. Vi tok også turen ut på hytta en tur for å hente ved, og vi fyra i kaminen vår for første gang. Jeg har alltid drømt om leilighet med mulighet for å fyre med ved, og selv om varmen forsvant rett opp pipa var det utrolig kos.

På kvelden var vi invitert på bursdagsfest til en av de søte biblisvenninnene mine, men ryggen takket for seg, og hodet var tett etter nattevåk. Ganske synd egentlig, for jeg hadde gledet meg masse til å møte henne igjen. I dag var jeg derimot ganske glad for at jeg tok det med ro. Den første snøen pudrer plenen utenfor, og var perfekt for en tur til Plantasjen for å se på planter og julepynt. Dette blir første jula i helt eget hjem, og jeg gleder meg sånn!

Deathpunkbloggen prøver å holde seg unna dagboksjangeren, spesielt etter Tine sa at dagbokblogging er ut, men av og til sklir det ut. Ellers har uka vært fylt av duften av sjokoladekake, friske blomster og nyvaska sengetøy.
Egentlig skulle det vært en masse bilder her for å illustrere, men det får bli en annen dag.

torsdag, november 8

Seriøst



Det er for åpenlyst til å være tilfeldig, men altså, seriøst...

onsdag, november 7

Dagen i dag...

er en underlig dag, den er din...

Var det en klok mann som skrev en gang.

Men i dag er det faktisk 90 år siden oktoberrevolusjonen! "Oktoberrevolusjonen?" sier du, og tenker at det er jo november nå. Vel, det er oktober i følge den julianske kalenderen, som disse russerne har valgt å følge. 1917 er ikke nødvendigvis et år som har gjort stor forskjell i den norske manns liv, men det som skjedde for 90 år siden forandret verdenshistorien kanskje mer drastisk enn både første og andre verdenskrig. Nå er jeg lite opptatt av politikk, men både mine foreldre, besteforeldre og oldeforeldre har "mapper", og jeg har noen kilo med vaskeekte 70-talls kommunistpropaganda liggende i kjelleren... Man blir ikke rik på penger av det, men jeg synes det er viktig at det blir tatt vare på til kommende generasjoner.


Vel, den oppvoksende generasjonen er kanskje mer opptatt av at det i dag er 7 år siden Bushern jr ble valgt til president, spesielt med tanke på at daværende visepresident Al Gore kommer til Oslo om en måneds tid for å motta fredsprisen. Det kan være at verden ville ha sett annerledes ut på 00-tallet hvis utfallet der hadde vært annerledes...

På lokalt nivå åpner Galleri Espolin sin utstilling i Rådhusgalleriet i dag. Ikke en begivenhet som kommer til å forandre verden, men vel verd en titt.

søndag, november 4

Linkeleken 14

Jeg kjenner at ting går litt trått for tiden. Fra å ha alt for lite å gjøre på jobben skal jeg plutselig fylle to 100% stillinger. Vel og bra hvis det ikke hadde vært for at jeg har nok kroniske sykdommer til å få minst to uføretrygder. Vel, høsten har vært vakker, men melankolien treffer meg når frosten setter inn i kropp og natur...

Det er utrolig hvor godt det varmer å se hvor mange som har tatt seg bryet med å legge igjen spor i bloggen her! Jeg elsker dere alle, spesielt mine faste, men synes også det er stas at noen av de jeg anser som "storheter" i blogger-verden har tatt turen innom.

Denne uka får dere sanger, random ut fra min lille grønne ipod (men en del plassert med vilje)...
(så kan dere tippe hvilke som er tilfeldige og ikke)

Stjernesøkeren - Idyll - Postgirobygget
Maria Mytterist - No Good - Prodigy
=Anja - Engler i snøen - Dum Dum Boys
Minneapolise - Drinkin' in LA - Bran Van 3000
Torill - Should I Stay or Should I Go - The Clash
Vibeke - Grace Kelly - MikA
Frank - Back in Black - ACDC
Betty Boom - Good Life - Inner City
Prinsesse Vil Ikke - Mr.Vain - Culture Beat
Pj - Get it on - Turboneger
Grombaben - Baby one more time - Britney Spears
Petter Johan - I'm Super - Big Gay Al
Ajda - Wake me Up Before You Go Go - Wham!
Trine40 - Her kommer Vintern - Jokke & Valentinerne
Sorgenfri - The Cause - NOFX
Lothiane - Väm Tänder Stjärnorna - Eva Dahlgren
Thomas - Heldiggrisene - Gartnerlosjen
Quirky - Basket Case - Green Day
Cissan - Here We Go - Stakka Bo
Birgit - Under the Surface - Marit Larsen
Eirin - El Mariachi - Antonio Banderas
Frøken Makeløs - Let Me Blow Your Mind - Eve feat. Gwen Stefani
Constanse - Beautiful Day - U2
Zava Palmer - Lady do or Die - Billy Idol
Snuppelura - Vill, Vakker & Våt - CC Cowboys
Hva Hun Sa - Let's Talk About Sex - Salt'n'Pepa


Og siden jeg er så glad i dere, skal dere få hvert deres sett med slike stoler som vist under til jul!

torsdag, november 1

Spam II

Nok en gang har jeg blitt utsatt for poetisk spam.
Den slutter litt brått, men kanskje jeg får resten neste gang?

Husband!
And the blame of it all he did not fail the peace
between england and america
had not that strong dislike and disapproval
with which and was welcomed.
The talk of the master not unfrequently not hours.
A woman might have said all this.
Mac whirter her head
she was not yet quite sure herself.
Once as i dropped off to sleep,
words danced irritatingly
shouldn't muck up people's lives
by interfering.

greatness of this service,
even had it stood alone.
Awoke at the sound of high words.
His jealous charter,
a differentmoderated/unmoderated status,
us, miss oh no, said miss marple.
I suppose you own families.
Everything was done for these children.
Letters that had come by this morning's post
were have mr. Fortescue.
Rex fortescue.
Killed in his.