Heng med videre

fredag, august 31

Singing in the pies!

Ok, smak på dette:


Radarparet Johnny Depp og Helena Bonham Carter i en ny Tim Burton-film.

Ikke bare en film, men Broadwaymusikalen "Sweeney Todd"!

Og ikke bare Tim Burton, Johnny Depp og Helena Bonham Carter, men Alan Rickman as well!

Også må jeg legge til at Depp skal spille i Sin City 2 og 3!

Nam nam! Smaker av fugl!


Nå sitter jeg bare og klør meg i hodet og lurer på hvilken film det var jeg så, der en mor døde, far måtte flytte til sin far og pike oppførte Sweeney Todd på skolens talentshow.

torsdag, august 30

Wroomsund


I dag dro jeg til Vormsund etter jobb for å besøke venninne, som har blitt lurt av en grisebonde til å bosette seg der.

Hun er en av de morsomste jeg kjenner, og er veldig god å snakke med om ting som ikke er like gode å snakke om.

Da er det verd å kjøre en time hver vei for å komme på besøk!

onsdag, august 29

Et sikkert høst-tegn

Biblisene gleder seg, og samboerne gruer seg...
Nok en gang er det på tide å fylle posene med godbiter til store og små, men ikke ha dårlig tid, for her hender det at det er kø!




Oppdatering: Et rekordlite beslag i år, bare 140 kroner, hvorav 50 går til vesle TurboKnøttet.
Til alle dere som har tenkt dere en tur: Vær så snill, sett barnevogna igjen hjemme! Spread the word!

tirsdag, august 28

Memo to self:

I. Ikke bli lurt av frisører

II. Finn ut hvordan fjerner kaldvoks før neste gang man bruker det på tissen

III. Spis mat, ikke godteri

IV. Finn bikini før tur til Kreta

V. Husk SnabbGrabbar i morgen

lørdag, august 25

Idiots Light A BIG Bonfire

I know a good bbq when i see one! this is a good bbq! Tall flames is a good sign of good cooking

BBQ


God helg

torsdag, august 23

Jobbliv

Rådhuset er virkelig en flott bygning, og den tar seg strålende ut om morgenen i soloppgang og uten turister! Jeg kjenner fortsatt litt ærbødighet når jeg går opp til hovedinngangen.

I huset med best utsikt i Oslo, har jeg kanskje kontoret med dårligst utsikt.
Nå er det stillas på bygget over gata, så den er om mulig ennå mer begredelig...

Her ser dere litt av pynten hun jeg vikarierer for satt igjen til meg...
Glitterdorull og bamser fra tivoli er vel og bra, men hva er greia med blomsteroppsatsen?

Den sunne linje:
Jeg prøver å bruke trappene så mye som mulig. Her er et bilde av en regnvåt rådhusplass, tatt på en av mine turer opp 350 trappetrinn. Ellers får jeg i meg minst 2 liter vann om dagen, og av og til når jeg er virkelig flink tar jeg med meg deilig frokost... som den under!

Til neste uke skal jeg vikariere i 8.etg (10 etg. høyere opp), og da får jeg utsikt over Aker Brygge og Oslofjorden med Nesodden og alle øyene i indre fjord. Det skal bli digg!

mandag, august 20

Oppskrift på lykke

Én liten gutt (ca 15 måneder)
Én medium pinne (ca 50 cm)
Én stor vanndam (ca 30 liter)

fredag, august 17

por mon cheríe Grombaben

Lunsjshopping ja, det er skumle saker det...
Jeg finner omtrent ikke bilder av noe av det jeg handlet, så jeg får heller forklare:

Til nederst på bena kjøpte jeg et par sorte sateng-ballerinas med silkebånd som skal snøres rundt ankelen/på leggen. Disse er jobb-tøflene mine, og er parkert der. Videre kjøpte jeg et par støvler, av typen fake-converse, sorte og hvite med hundetann som grunnmønster, men med rutete overmønster, komplementert med noen røde render.

Sorte tights og gråmelerte tights (mine første par, for jeg henger aldri med på moten).

Mørk lilla kjole i finstrikk, med puffermer og rund hals, og forholdsvis kort i lengden.
En sort, metallisk kjole i finstrikk, med dyp v-hals, puffermer og omtrent like kort. To sorte, lange singleter og en sølvgrå, til å bruke som "underkjoler". Ganske plaine, men fin-fine å style opp!

Siden jeg lunsj-shopper gidder jeg som regel ikke å prøve, og etter jeg kom hjem fant jeg ut at jeg tydeligvis ikke er en "Large" lenger! Jeeej! Det er digg med klær som ikke er for trange, men jeg må nok fortsette å sverge til den størrelsen pga lengden.

Til sist en grå vadmels-jakke med hette og en paraply, fra only.

Det er nok den dyreste lunsjen jeg har hatt...

Fredda'n sier jeg

Rådhuset er for tiden stengt for besøkende. Jeg har hørt rykter om at det skal foregå noe kommunestyrevalg eller noe sånt...
Et sted i bloggopolis leste jeg et innlegg av en som var så oppgitt over alle feriegjestene som kom til hjemstedet hennes om sommeren, men arbeidsplassen min har rundt 300.000 besøkende i løpet av året! Smak litt på det, trehundretusen... For å ikke jobbe i turistnæring er det ganske mange besøkende. Det merkes at de er "borte", og det er vannvittig deilig.

I helgen avholdes Mela-festivalen på plassen utenfor her, så jeg har hatt kleden av å høre på (akustikken fra) indisk musikk i hele dag. Rådhusplassen har til og med fått besøk av elefanter og kameler, så jeg anbefaler alle å ta en tur!

Vil du oppleve noe heeeelt annet, går det an å ta turen til Ekebergsletta, der årets NM i paintball avholdes.

Selv skal jeg på oppdagelsesferd på Akershus med noen av folka på jobben om en times tid, og det har heldigvis blitt bra vær :D Og hadde dette vært en moteblogg, skulle jeg vist frem resultatet av shoppinga på Aker Brygge i lunsjen.

Jeg har funent ut at lunsj-shopping er tingen for meg, for da har jeg ikke tid til å tvile på om jeg liker ting eller ikke. Er jeg usikker, så droppes de - Er det noe jeg liker, så shoppes det! For å være en som alltid har måtte telle penger for å se om jeg har råd til å kjøpe meg det billigste alternativet, er det deilig å faktisk kunne impulsshoppe andre steder enn på tilbudstralla til H&M!

Med en litt springende bloggpost ønsker jeg dere alle en riktig så god helg. *smask*

Ambulansesjåfører

Etter kun å ha lest saken gjenom tabloidene, er min oppfattelse sånn:
Ambulanse tok ikke med seg mann som sto og tisset på de, som i tillegg var merket som dårlig pasient i form av trusler og løgner. Politiet var i sofienbergparken og så på syk mann, hvor det sto sikkert 50 personer rundt som ikke hadde sett noe som helst i forbindelse om at mann var slått ned. Politiet mener i ettertid at de har sagt til ambulanse, ta med mann.

Oooh.

I ettertid

Mann's "kjendisadvokat", og "kjendiskjæreste" utnyttet media på den mest kyniske måten de kan, ved å kalle alt og alle rasister. Nordmenn som vi er, er vi livredde for å bli kalt rasister. og det vet de. Og de utnytter det.
Aviser og media sluker agnet rått, helt, og forkastelig. De hauser opp allmenheten til å tro at ambulansesjåførene bevisst lot en mann ligge igjen for å dø.
Media har fått blod på tann og peng i pung. De tramper på enhver unnskyldning og påstand.
I sitt engasjement glemmer de helt å tenke på konsekvensene.

Hva er konsekvensene av at media snur allmenheten mot en tjeneste som er der for å redde liv?
Her er konsekvensene jeg har lest om i ettertid:

- ambulansesjåførene har blitt truet på livet.
- ambulansesjøfrer har blitt suspendert.
- ambulanser blir hindret i traffikken.

Så, det media og Kohinor har oppnådd, er at folk nå tror alle ambulanser er idioter, og at det var ambulansesjåførene som sparket ned og nesten drepte mann. Nødnummeret for syke folk blir nedringt av folk som skal skjelle ut ambulansetjenesten. I tillegg har to rutinerte og dyktige livreddere blitt tatt ut av tjeneste. Disse menneskene tar avgjørelser om liv og død hver dag. Skal ikke de få lov til å ta feil?

Hadde dette vært en privat bedrift, så hadde alle disse menneskene blitt logført, og merket som dårlige kunder, og blitt automatisk plassert bakerst i køen.

Jeg gleder meg til sjefene for de største medieselskapene her i landet blir påkjørt, får punktert en lunge, og er avhengige av at ambulansen kommer fram. Da håper jeg at det er en idiot som tror at alle ambulanser er rasister hindrer den. Jeg håper den sjefen dør!

Det er vanvittig farlig å snu allmenheten mot en tjeneste som er der for å redde liv!

Sånn helt på slutten. Kan de som leser denne bloggen legge igjen i kommentarfeltet av hva de har oppfattet om gjerningsmannen? han som er den virkelige skurken her?
Eller hva med de ca750personene i sofienbergparken som er mulige vitner?
kunne ikke de gjort noe for å få ambulanse til å ta med mann?

Pj

torsdag, august 16

Ukas

I går innførte jeg et nytt konsept, nemlig "ukas date".
Nå som vi begynner å bli ferdige med den slitsomme flyttinga, står vi i fare for å gli over i en ny tid preget av rutiner; høstvær, rushtrafikk, huslån, overtidsjobbing, trening og på'n igjen. Det hadde jo vært litt synd hvis vi nå, som vi endelig har fått vår helt egen leilighet, at vi skulle glemme å sette av tid til å være kjærester.

Vel, i går ble jeg hentet av Pj etter jobb, og planen var en middag på Yaya's før vi skulle på kino. Grunnet kork i trafikken, som igjen førte til tidspress måtte vi utsette Yaya's, og heller spise kinesisk. Disse kineserne vet jo som regel hva man skal ha, og har maten på bordet før man er ferdig med å bestille. :P

Filmen var ikke noe å anbefale, jeg sovnet faktisk, men det er hyggelig å gjøre noe annet enn å stresse hjem for å handle og lage middag før man gjør husarbeid og legger seg etter jobb.

Til neste uke skal jeg dra han med på utstilling på Stenersenmuseet, for å se på utstillingen av bildene til Sally Mann, og Street Art-utstillingen. Det kan bli stas!

tirsdag, august 14

My Body is My House

Alle som har sett House vet at autoimmune sykdommer er skummelt. Ja, de er faktisk så skumle at det er de som blir foreslått nesten hver eneste gang folk kommer med rare symptomer, og er så skumle at man kan dø av dem!

House ville ha forstått hvordan det er å leve med autoimmunitet kombinert med prolaps. Han ville nok ikke ha likt meg, men han ville ha forstått meg... Også kunne vi ha sitti på bakrommet og prøvesmakt hverandres medisiner.

Vi kunne ha blitt et bra team, House og jeg.

mandag, august 13

Post Secret

lørdag, august 11

Det regner...

Det regner i dag.

Det er ok at det regner i dag. I dag har jeg hjulpet til med klesvasken, fra tidlig på morgenen av. Deretter bar det rett på jobb, for å hjelpe til med mere flytting. (Begynner å bli _litt_ lei)
Så var det hjem for å starte på en regnfull lørdag, uten noe som helst å gjøre.
Det endte opp med at vi så Titan AE.
Så en bitteliten høneblund.
Nå er det på tide å lage pizza, og se en film til. Vi hadde tenkt å se Apokalypse nå, redux.
Det betyr at vi starter nå, og er ferdige i natt en gang.

Dette høres nok ikke ut som en veldig spennende deathpunk lørdag, men vi har innsett at vi må ta det litt med ro noen uker.
All flytting og stress å mas har tært på kreftene og vi ryker i tottene på hverandre raskere enn lucky luke trekker revolver.
De andre guttene er spredd i sommeravvikling. Noen er på øya, andre er på fisketur etter det ene og det andre, vise seg fisk, damer og leiligheter.

I morgen blir det nok harrytur for å fylle godisskuffen :)

Pj

fredag, august 10

What to do?

10.-16.august er det Bollywoodfestival i Oslo, primært på Soria Moria på Torshov. Festivalen feirer verdens største filmindustri og andre aspekter ved den indiske kulturen. I 2005 var jeg med på Bhangra-dansehsop der, og det var vannvittig morsomt (selv for en totalt uten rytmesans og alt for lange armer og bein). Jeg anbefaler alle som har lyst til å oppleve litt annerledes kultur å ta turen for å se en film, smake mat eller danse til krampa tar deg! Passer også for deg som har barn.
(bildet viser noen av dansedeltagerne det året jeg var med, og lederen for festivalen, pappa-pakistaneren fra "syv søstre".)

Ellers er det fortsatt Øyafestival i Middelalderparken hvis det heller frister med litt vestlig populærkultur.

Det finnes også et alternativ for oss som er litt nedre, nemlig Oslo Science Fiction-Festival på Blindern. Hit kommer en av min barndoms store helter, nemlig Philip Newth, mest kjent som forfatter av serien om Roboten Mathilda. Med seg har han også sønnen Eirik, kjent fra TV og som en markant skikkelse i bibliotek-verden. Ellers stiller også Mads Eriksen, Ruben Eliassen og flere med dem. Det blir filmvisning, workshops, magedanskurs, foredrag og mye annet snask. En del er også tilrettelagt for barn. Jeg kjenner bibliotekaren i meg sitre, og vampyrjegeren i meg ha en intens lyst til å dra på Buffy-sing-along!


Til sist kan jeg tipse om FlasMoben "En Folkefiende" i Oslo sentrum lørdag klokken 15.00. Selv er jeg for lat til å delta, men kanskje jeg kommer for å se?

For den tilfeldige forbipasserende vil det fortone seg slik: Noen roper "Der er han!" (e.l.) og en rekke mennesker begynner å løpe etter en uskyldig stakkar midt i Karl Johan. Det hele avsluttes, og moben løser seg opp, i en sidegate hvor alle går hver til sitt. Han alle løper etter må selvfølgelig også være en del av flashmoben, bare så det er klart.


Video fra en annen Flashmob i Oslo

torsdag, august 9

Rosa blod

Da jeg var liten pleide vi å feriere en uke eller to sammen med min ”svenske” familie på familiehytta på Finnskogen. Det er en liten gård som mine oldeforeldre bygde inne i skogen ved et vann fullt av fisk og bademuligheter.

Svenske-fetter er den i slekta som er nærmest meg i alder, og det falt seg naturlig at det var vi som lekte sammen. I det store klesskapet i kammerset bak kjøkkenet hang Farmors gamle brudekjole, og det beste Fetter visste var å leke med den.
Hans katolske far satte ikke så stor pris på at den førstefødte, som også var en sønn, likte å kle seg ut i kjoler, og overøste han med biler og andre "maskuline" leker. Han satte også Storebror til å leke med Fetter, så kunne heller jeg leke med småkusinene. Men Fetter var som Tjuren Ferdinan, og ville heller sitte under kork-eken og lukte på blomstene og leke med dukkene til småsøstrene sine…

Etter matriarken døde ble det, som det så ofte blir, krangel om arven, og vi ferierte aldri mer i den lille gården, ved vannet i skogen...

Med jevne mellomrom fram til jeg ble 18 dro jeg på besøk til familjen, og Fetter ble alltid lykkelig når coola kusin från Norje kom på besøk. Sist jeg så han, satt han med benene i kors mens jeg lakkerte neglene hans (blå). Han har bestemt nektet for at han er homofil, men har aldri hatt annet enn en masse jente-venner. For et par år siden begynte han å snakke om å finne en surrogat-mor, for han vil så gjerne bli far. Jeg tror jeg klarte å overbevise han til å vente til han finner en partner.

Vi har ikke snakket sammen siden det. Det har bare ikke blitt sånn. Men i går fant jeg han på internett, hot in pink! Det virker som han endelig har funnet seg selv, for ikke bare sto han frem med fullt navn og i drag, men han har også startet (og driver) byens eneste homo-/hetero-/fetish-/switch-/transe-utested. Åpent for alle som ikke er opptatt av å følge samfunnets normer, uansett former og preferanser, og med et klientell fra 18år til 60+!

Det er godt mulig at han ikke er homofil, selv om han alltid har hatt interesser og kroppsspråk som tilsier det. Jeg er så stolt av han, og så glad for at han har funnet ut at han kan leve som den han er, uansett hva det skal vise seg å være.

Er han ikke fin?

onsdag, august 8

My DeathPunk Minesweeper

mandag, august 6

My Dark Material

Eller "His Dark Materials", som den heter... Serien av Philip Pullman, som kjæresten til Jorun har fortalt meg at jeg bør lese i flere år nå. Vel, nå er Harry Potter over, så da er det vel på tide, for ikke å snakke om at filmen snart kommer! Jadda!



Nå er det bare to dager igjen til jeg er kvitt leiligheten på Vålerenga for godt, og da kan tiden endelig brukes til noe bedre enn flytting, rydding, vasking og bæring. Det er en drøss med filmer jeg vil se, og en masse bøker og tegneserier som skal leses... For ikke å snakke om turer som skal gåes i skog og mark og en generell livstilsendring som skal tre i kraft.

I dag drar Bestisen til Brasil. Neste gang jeg ser henne skal jeg være et nytt og bedre menneske.

fredag, august 3

Litt blå

Noen dager er litt blåere enn andre. Dagen i dag er litt blå.
Jeg må ta piller for å motvirke bivirkningene fra pillene.

Men sommeren har kommet til Hovedstaden, og jeg kan forstatt kose meg med Rådhusets styggeste utsikt. Mens jeg har vært sykmeldt har de klart å sette opp stillas på nabobygget, så i stedet for en murvegg ser jeg nå på stålrør og plastpresenning.

Bestisen skal flytte fra Harstad til Bergen, og på veien har hun (og bonden hennes) bestemt seg for å ta en måneds ferie i Brasil. Det høres ikke ille ut... Jeg tror jeg kunne ha tatt en måned i en annen verdensdel nå jeg også, hvis bare økonomien hadde strukket til. De kommer uansett på besøk til DeathPunkHuset i kveld for å hilse på før de drar videre. Det er på tide å tømme resten av papp-vinen i kjøleskapet, og siden alle ler høylytt når jeg sier at august skal være en hvit måned kan jeg like godt sprekke med én gang.

Ønsker dere alle en solfylt sommerhelg.

torsdag, august 2

La terrorista del le fotball!

Så er denne tiden av året kommet nok igjen.

Man kan ikke ta buss, kjøre bil, sykle eller gå for den saks skyld, uten å støte på et eller flere fotballlag. T-banene og bussene er stappfulle av håpefulle små drittunger som har kun ett mål for øye, nemelig forpeste byen min!
De søpler, de bråker, de roper på bussene, de snakker utenlandsk, de snakker norsk, de snakker dialekt.

De er selvfølgelig på Norway cup.

Norway cup holder hele oslo som gissel de 10 dagene den foregår. Den fyller sommerstengte skoler med drittunger, den tar opp all kapasitet stakkars oslo sporveier har.
Det er ikke årets begivenhet, kan de ikke flytte den til jevnaker eller et annet sted? hvor de slipper å reise med buss, foreldre eller annet mellom alle stedene?

Jeg hater norway cup...

Pj

Dill

Jeg sitter plutselig med en delt følelse. Er det sånn at jeg kanskje ikke burde ha lagt ut ut bilder av folk jeg kjenner på nettet? Det ble brått så stille her inne.

Det er jo sånn at forskjellige blogger har forskjellige funksjoner, og min har vært en hybrid mellom det anonyme forsøket på å formidle deathpunk-kulturen (et forsøk som egentlig gikk ganske dårlig i lengden), og det faktum at flesteparten (?) av leserne mine vet hvem jeg er, enten fra skoledagene, privat eller via facebook og myspace. Jeg kjenner på meg at bloggen kommer til å renoveres litt i løpet av høsten. De pleier ikke å ha levetid på over et halvt år disse skrivestedene mine. Jeg vet at bloggeksistensielle spørsmål dukker opp hos de fleste som skriver med jevne mellomrom, men for meg ser jeg at denne har blitt til noe anent enn jeg hadde planer om.

Litteraturen har sitt eget liv, og når jeg begikk "suiciden" min påsto jeg hardnakket at det som jeg skrev her måtte leses som nettopp litteratur. På den tiden følte jeg at jeg tråkket folk på tærne uansett hva jeg skrev, og det la store begrensninger på skrivelyst og -glede. Nå føler jeg at jeg tråkker på de pent oppgåtte stiene. Jeg pludrer litt om mitt og mine, og om hva som skjer på kulturarenaen. Noen politisk kommentator kommer jeg aldri til å bli.

Men er det egentlig noe spennende å lese om hverdagslige hendelser i livet til en man ikke kjenner? Eller om livene til vennene til vedkomne? Og hvem og hva er det som egentlig kan karakteriseres som venner?

De siste månedene har jeg fått meg en omgangskrets som er veldig gode venner. De stiller opp på møbelshopping og bæring og flytting. De finner på artige ting, og ikke minst inviterer når det skjer noe. Men det behøver ikke bety at det er folk jeg nødvendigvis liker spesielt godt. Vennene jeg omtaler som mine beste har vært omtrent totalt fraværende. De jeg har delt livet frem til nå med, enten på jobb, skole eller fritid. De jeg trives med, og kan snakke fortrolig med. Er de fortsatt mine beste venner når de ikke er der? Og er jeg en dårlig person siden jeg faktisk ikke liker de som viser seg å være mine beste, spesielt godt?

Det var en digresjon. Det hender de dukker opp...

onsdag, august 1

Rumble in the Jungle


2. - 5. august er det duket for den tredje utgaven av Rumble in the Jungle.

Lørdag kveld skal sammfunnsfiende #1, Ronny Pøbel spille, med min venn Petter Pogo i bandet. Det samme skal Dozärne, som jeg så på Martins i Lillestrøm for mange herrans år siden.

Men det store trekkplasteret denne gangen var Rammsund. Dette fantastiske bandet med nynorske tolkninger av Rammstein. Med minner fra deres forrige utendørskonsert måtte jeg spørre om de skulle kjøre pyro på kommende spilling... Som svar får jeg at det er usikkert, og at spillingen har blitt flyttet til lørdag! Vokalisten snappet opp dette, og sendte meg en mail der det sto at siden jeg hadde regnet med å dra dit på lørdag så blir jeg automagisk satt opp på gjesteliste på deres neste spilling i Hovedstaden! Det er gutta sine det!

Vel, her kjem no sola, som gutta ville ha sunget... Her i originalversjon, med en fantastisk video!

Flytet